ChatGPT – što je to?

ChatGPT veliki je jezični model razvijen od strane tvrtke OpenAI. Baziran je na GPT-3.5 arhitekturi, jednoj od najnaprednijih tehnologija umjetne inteligencije za obradu prirodnog jezika. ChatGPT može shvatiti i generirati prirodni jezik te pružiti ljudima vrlo realističan doživljaj razgovora s računalom.

Kako ChatGPT radi?

ChatGPT funkcionira na principu strojnog učenja. Kada je ChatGPT prvi put pokrenut, bio je treniran na velikoj količini tekstualnih podataka, uključujući knjige, članke, članke iz novina, blogove i druge izvore.
Tijekom treninga model je naučio kako razumjeti kontekst, predvidjeti riječi koje slijede i stvoriti smislene rečenice. ChatGPT može koristiti ovu naučenu inteligenciju kako bi se nosio s novim zadacima, kao što je odgovaranje na pitanja, opisivanje slika i mnogi drugi.

Gpt-chat-drustvene-mreze2
Kako se ChatGPT može koristiti?

ChatGPT ima mnoge primjene u svakodnevnom životu.

Primjerice, moguće ga je koristiti kao virtualnog asistenta za razgovor s korisnicima, za prijevod teksta s jednog jezika na drugi, kao pomoć pri pretraživanju interneta i još mnogo toga.
ChatGPT također se može koristiti za stvaranje tekstualnog sadržaja za web stranice i društvene mreže ili za stvaranje chatbotova za usluge podrške kupcima.

Kakvu ulogu ChatGPT može imati u budućnosti?

ChatGPT smatra se jednom od najnaprednijih tehnologija obrade prirodnog jezika i očekuje se da će u budućnosti imati značajnu ulogu u različitim područjima, uključujući posao, obrazovanje i zdravstvo.

Mogućnosti primjene ChatGPT-a su beskrajne. Daljnjim razvojem tehnologije, ChatGPT moći će rješavati još složenije zadatke, kao što je razumijevanje i interpretacija govora.

9 načina kako vam ChatGPT može pomoći

1. Razgovor

Možete razgovarati s njime o bilo kojoj temi, kao što biste razgovarali s prijateljem. Možete razgovarati o vijestima, zabavi, sportu ili bilo čemu drugome što vas zanima.

Gpt-chat-drustvene-mreze3

2. Pomoć u učenju

Ako učite strani jezik ili se pripremate za ispit, možete mu postaviti pitanja kako biste bolje razumjeli gradivo.

3. Pronalaženje informacija

Možete ga pitati za informacije o bilo kojoj temi, poput povijesti, znanosti, umjetnosti ili kulture.

4. Pomoć u organizaciji

Ako želite što bolje organizirati svoje vrijeme ili isplanirati dan, može vam pomoći s korisnim savjetima i prijedlozima.

5. Rješavanje problema

Ako imate neki problem, možete mu postaviti pitanja kako biste dobili savjete i rješenja.

6. Pomoć u donošenju odluka

Donosite li važnu odluku, može vam pomoći da razmislite o mogućnostima i donesete najbolju mogući odabir.

7. Zabava

Možete komunicirati o vicevima, pjesmama ili interesantnim pričama kako biste se opustili i zabavili.

8. Potpora

Ako osjećate da vam je potrebna dodatna podrška, može vam pružiti utjehu i ohrabrenje.

9. Virtualni asistent

Možete mu postaviti pitanja ili zatražiti pomoć u obavljanju različitih zadataka, poput stvaranja popisa za kupovinu, zakazivanja sastanaka ili pretraživanja interneta.

Zaključak:

ChatGPT jezični je model stvoren kako bi pomogao ljudima u različitim područjima, odgovarajući na njihova pitanja, pružajući informacije i savjete te pomažući u poboljšanju vještina pisanja i govora.

Ljudi, između ostalog, uz ChatGPT mogu učiti i koristiti ga kao alat za istraživanje novih stvari.

Kako kaže sam ChatGPT: “Nadam se da ću nastaviti biti od koristi ljudima u njihovom svakodnevnom životu, kao i u njihovim profesionalnim područjima, te da ću nastaviti razvijati svoje sposobnosti kako bih se još više prilagodio i olakšao život svojim korisnicima.”

Ovdje možete saznati što Wikipedia kaže o ChatGPT-u.

Jeste li ga već koristili? Kakva su vaša iskustva? Pišite nam u komentare.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.