Zašto uložiti u digitalni marketing? To je pitanje je s kojim se susrećem gotovo svaki dan. Promjenom i evolucijom modernih tehnologija, malim i srednjim poduzetnicima otvorili su se novi kanali i načini promocije koji preuzimaju vodstvo nad tradicionalnim kanalima oglašavanja.

Stoga je ulaganje u digitalni marketing postalo nužno želite li da Vaše poslovanje zaživi, i sada i u budućnosti. Sljedeće neosporive činjenice dokazat će Vam da digitalni marketing nije samo investicijska odluka već učinkoviti marketinški kanal koji Vam može pomoći u rastu poslovanja i koji biste trebali implementirati već danas.

1. JER DIGITALNI JE MARKETING ISPLATIVIJI OD TRADICIONALNOG

Kako sam već i naglasila u jednom od članaka, nedavna su istraživanja pokazala kako digitalni marketing košta 62% manje od tradicionalnog marketinga i generira oko 3 puta više potencijalnih kupaca. Dakle, digitalni marketing pruža bolje marketinške rezultate što je iznimno važno mnogim novim tvrtkama te srednjim i malim poduzetnicima koji nemaju ogroman budget za reklamiranje poput multinacionalnih kompanija.

digitalni-marketing-drustvene-mreze-oglasavanje-1

 

2. JER DIGITALNI MARKETING POMAŽE GENERIRATI BOLJE PRIHODE

Efektivne digitalne marketinške tehnike mogu generirati bolje i veće prihode. To potvrđuje i istraživanje kompanije Google koja je došla do podatka kako tvrtke koje koriste digitalni marketing imaju oko 3% veći rast prihoda od onih koji ga ne koriste.

Postoje tehnike i alati koje možete koristiti za svoju digitalnu marketinšku kampanju, a koji uključuju marketing putem društvenih mreža, Google Ads, sadržajni (content) marketing, e mail marketing i tako dalje. Kada se Vama potrebne tehnike i alati spoje u efektivnu digitalnu marketinšku kampanju, brza i učinkovita komunikacija s cijanom publikom omogućit će bolje poslovne rezultate.

digitalni-marketing-drustvene-mreze-oglasavanje-3

3. JER DIGITALNI MARKETING OMOGUĆUJE INTERAKCIJU S CILJANOM PUBLIKOM

Ovo je jedan od glavnih razloga zašto je digitalni marketing toliko moćan. Da, digitalni marketing omogućuje interakciju s ciljanom publikom u stvarnom vremenu. Osim što digitalni marketing omogućuje da se reklamirate isključivo ciljanoj publici i tako Vam štedi dragocjena sredstva, Vaši potencijalni kupci/klijenti mogu očekivati bolju korisničku podršku.

Osim toga, angažman s Vaše strane u bilo kojem obliku je ono što Vaši kupci/klijenti očekuju prilikom interakcije s Vašom tvrtkom.

Pružite li im odgovarajuće odgovore, dobit ćete uvid u vrijedne informacije, odnosno bit će Vam jasnije što Vaši kupci/klijenti žele. Tako im možete pružiti bolje iskustvo i gradnju dobrih odnosa što u konačnici rezultira stjecanjem povjerenja u Vaše poslovanje. A odani su kupci/klijenti najbolji poslovni ciljevi koji uvijek rezultiraju poboljšanjem poslovanja.digitalni-marketing-drustvene-mreze-oglasavanje-4

4. JER JE DIGITALNI MARKETING FLEKSIBILAN

Kao što sam i spomenula, postoji mnogo načina i oblika pomoću koji možete koristiti digitalni marketing. To su GoogleAds, marketing putem društvenih mreža, e mail marketing, pisani sadržaj za web stranice i tako dalje.

Odlično je što je digitalni marketing fleksibilan, odnosno što njegove performanse možete pratiti u stvarnom vremenu, testirati ih te zaustaviti ako su neučinkovite.

digitalni-marketing-drustvene-mreze-oglasavanje2

5. JER DIGITALNI MARKETING PRUŽA BOLJI POVRAT ULAGANJA

Digitalni marketing se može pratiti u stvarnom vremenu tako da se rezultati brzo uoče i korigiraju prema ciljevima. Stoga digitalni marketing, ako je kvalitetno i efektivno postavljen, može pružiti mnogo bolji povrat ulaganja od tradicionalnih metoda oglašavanja. Tradicionalni je marketing mnogo skuplji, a rezultati su teško mjerljivi i ponekad totalno nejasni.

Digitalni marketing ipak pruža ono najvažnije, a to je stalni promet ciljane publike koja se pretvara u konverzije. Što više generirate ovu vrstu prometa, to ćete imati i bolji povrat ulaganja.

digitalni-marketing-drustvene-mreze-oglasavanje-5

ZAKLJUČAK

Digitalni marketing i zašto Vam je potreban:

  • niži troškovi i veća učinkovitost
  • možete pristupiti direktno ciljanoj publici
  • mogućnost praćenja u stvarnom vremenu
  • izgradnja boljih odnosa kupcima/klijentima
  • bolji povrat ulaganja
  • generiranje boljih prihoda
  • koristi ga i Vaša konkurencija

Kako bi digitalni marketing bio učinkoviti, potrebno je znanje i iskustvo. Obratite nam se s povjerenjem za više informacija jer bi Vam naš tim stručnjaka za digitalni marketing rado pomogao da i Vi otkrijete moć koja leži u ovoj vrsti promocije.

5 komentara. Leave new

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.

Izbornik
×

Hello!

Click one of our representatives below to chat on WhatsApp or send us an email to gocicek@gmail.com

× Kako vam mogu pomoći?