Jedno je jasno-Facebook oglasi su nužni dio svakog marketinga na društvenim mrežama.

Većina vlasnika tvrtki prihvatila je ovu činjenicu i uspješno ih koristi za oglašavanje svojih usluga ili proizvoda. A s obzirom na to da Facebook ima jednu od najdominatnijih platformi za oglašavanje, nećete ih još dugo moći izbjegavati.

U nastavku donosimo najvažnije razloge zbog kojih biste Facebook oglase trebali početi koristiti još danas.

1. VAŠI SE POTENCIJALNI KUPCI ILI KLIJENTI NALAZE NA FACEBOOKU

Što prvo radite kad se probudite? Provjeravate li Facebook? Ili Instagram? E, pa to čine i vaši potencijalni kupci ili klijenti. Oni se nalaze samo nekoliko klikova od vas. Stoga, trebaju vas uočiti.

No, teško da će vas primijetiti ako se ne oglašavate jer organski je doseg vrlo ograničen. Dostizanje 1-2% vaših obožavatelja na Facebooku smatra se postignućem. Došlo je vrijeme kada morate platiti da biste ušli u igru. I sam je Facebook tvrdio kako mu nestaje prostora za vijesti i organski promet na news feedu.

Dakle, želite li da vas potencijalni kupci uoče, morati ćete izdvojiti koji euro ili dolar.

2. MOGUĆNOST DETALJNOG CILJANJA PUBLIKE

Platforme društvenih medija sakupljaju toliko podataka o svojim korisnicima. Da, to je činjenica! Zato imate mogućnost ciljanja publike prema općim informacijama kao što su dob, spol, lokacija pa sve do vrlo specifičnih podataka poput omiljenih TV emisija, sklonosti hrani, piću, životnim navikama i još mnogo toga.

Nekima je to možda strašno, ali za vlasnike malih i srednjih poduzeća ovo je zlatno doba, s obzirom na široku paletu marketinških mogućnosti.

3. FACEBOOK OGLASI POMAŽU U POVEĆANJU PRODAJE I INFORMIRANOSTI O ONOME ŠTO NUDITE

Prema statističkim podacima, u zadnjih par godina čak 70% tvrtka steklo je kupce putem Facebooka dok će s godinama ta brojka još više rasti.

Kao vlasnik tvrtke ili obrta, Facebook oglašavanje biste trebali svakako uvrstiti u proračun jer sada imate priliku dosegnuti većinu svoje ciljane publike koja se temelji na psihografiji i demografiji, što je bilo nezamislivo prije samo desetak godina.

Stoga, umjesto da se žalite kako vam Facebook oglasi idu na živce, zašto ne biste uživali u nevjerojatnim mogućnostima koje vam pružaju?

4. TEST 1, 2, 3…

Zamislite sljedeći scenarij – potrošili ste dvije trećine proračuna na tradicionalnu marketinšku kampanju – TV oglasi, radijski oglasi, jumbo plakati… a rezultati su izostali. Nema novih klijenata, nema novih prodaja, baš ništa. Možda ste promovirali proizvode ili usluge u pogrešno vrijeme, možda poruka nije bila jasna – ima puno toga što može poći po zlu.

Facebook oglašavanje eliminira sve ove probleme i još vam omogućuje potpuni izvještaj.

Koristite oglašavanje najmanje 3 dana (vrijeme koje je potrebnu algoritmu da učini svoje) i uočit ćete rezultate (ili nećete). Ako ih ne uočite, možete prilagoditi kampanju odnosno promijeniti ciljanu publiku, vizuale i slično.

https://www.drustvene-mreze.com/#kontakt

Platforme društvenih medija stalno se razvijaju i vaša marketinška strategija mora ići ukorak s njima. Početak korištenja Facebook oglasa samo je vrh ledene sante.

Trebate li pomoć s Facebook oglasima? Ako trebate, tu smo za vas.

Kontaktirajte nas još danas OVDJE.

Obratit ćemo vam se u roku jednog radnog dana.

2 komentara. Leave new

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.