Google i YouTube oglašavanje

GOOGLE OGLAŠAVANJE

Razmišljate o oglašavanju na internetu kako biste svoje usluge ili proizvode predstavili idealnim kupcima i klijentima?  U tom slučaju najbolje je  da svoj budget usmjerite na pravo mjesto.

Recimo na … Google.

Zašto?

Zato što Google trenutno ima više od 259 milijuna posjetitelja i 4,8 milijardi dnevnih interakcija (svaki danom ove brojke rastu još više)

Google Ads pokrenut je samo dvije godine nakon što je Google.com postao najpopularnija web stranica na svijetu.

A tu je sigurno i da ostane!

S obzirom na Googleov ekspanzivni doseg, velika je vjerojatnost da ste vidjeli (i vjerojatno barem jednom kliknuli) na Google oglas… a sigurni smo da su to učinili i vaši potencijalni kupci.

Google Ads platforma je za plaćeno oglašavanje koja spada pod marketinški kanal poznat kao pay-per-click (PPC) , gdje vi (oglašivač) plaćate po kliku ili po pojavljivanju (CPM) vašeg oglasa.

Oglašivačka platforma stupila je na scenu u listopadu 2000. pod imenom Google AdWords, no nakon rebrandinga 2018. godine preimenovana je u Google Ads.

Google Ads učinkovit je način za privlačenje kvalitetnih klijenata i kupaca dok traže proizvode i usluge poput onih koje nudite.

Pomoću Google Ads oglašavanja možete povećati broj posjetitelja na svoju web stranicu, primiti više telefonskih poziva i povećati broj posjeta trgovini.

Obratite za više info o Google Ads!

drustvene-mreze-google-oglasavanje-cijena

Google Ads vam omogućuje izradu pravovremenih oglasa (preko mobilnih i stolnih računala) za ciljanu publiku.

To znači da će se vaša tvrtka pojaviti na stranici s rezultatima tražilice u trenutku kada vaši idealni kupci ili klijenti traže proizvode i usluge poput vaše putem Google pretraživanja ili Google karata.

S vremenom će vam Google Ads također pomoći analizirati i poboljšati oglase kako biste dosegli više ljudi i kako bi vaša tvrtka mogla postići sve ciljeve vaše plaćene kampanje.

Je li reklamiranje na Google-u isplativo za male tvrtke?

Apsolutno, samo ako se pravilno koristi.

Google Ads pruža isplativ način za tvrtke svih veličina doseći gotovo neograničenu ciljanu publiku.

Izuzetno su fleksibilni način reklamiranja i u svakom trenutku možete započeti, zaustaviti, pauzirati ili čak prilagoditi svoje ponude.

Spremni pokrenuti svoju prvu Google Ads kampanju? Tu smo da vam pomognemo!

YOUTUBE OGLAŠAVANJE

Što mislite, koliko dugo gledate videozapise na YouTube-u?  Možda ćete se iznenaditi kad saznate da prosječni korisnik na YouTube-u provede 40 minuta.

U roku od 40 minuta korisniku će biti prikazano više oglasa na YouTubeu – što bi vaša tvrtka također trebala iskoristiti.

Osim toga, YouTube je druga najveća svjetska tražilica i najveća društvena platforma zasnovana na video zapisima.

Svaka tvrtka s različitim marketinškim ciljevima može koristiti YouTube kako bi privukla širu publiku.

Oglašavanje na YouTube-u nudi mnoge mogućnosti tvrtkama kako bi došli do idealne publike.

Tvrtke mogu koristiti oglase na YouTube-u za povećanje svijesti, povećanje prodaje, interakciju s ciljanom publikom, promicanje događaja ili dijeljenje korisnog sadržaja vezanog za proizvode i usluge.

Povećana svijest o vašim proizvodima i uslugama uz pomoć oglasa na YouTube-u korisna je za ostale marketinške kanale u vašoj strategiji.

Na primjer, povećanje svijesti o vašim proizvodima i uslugama povećat će organske rezultate za vašu web lokaciju jer korisnici počinju istraživati ​​više informacija o vašem poslovanju.

 

Zanima vas više info o YouTube kampanji?

youtube-oglasavanje

Važnost videa u internet marketingu stalno se povećava, a ulaganje u kvalitetne videooglase donijet će više rezultata od bilo koje oglasne kampanje.

Kombiniranje videa i korištenje YouTube oglasa bitan je korak u modernoj strategiji internet marketinga.

Umjesto oglašavanja na tradicionalnijim (radijskim, televizijskim ili tiskanim) kanalima oglašavanja, prikazivanje oglasa na YouTube-u omogućuje vam da se povežete s potencijalnim kupcima kroz ciljaniji pristup.

 Prednosti YouTube oglašavanja koje ne možete zanemariti

  • Oglašavanje na YouTubeu nudi precizno ciljanje idealnih kupaca ili klijenata
  • Oglašavanje na YouTubeu daje brze i kvalitetne rezultate
  • Video oglašavanje na YouTubeu pomaže vam da se povežete sa svojom publikom
  • Mjerne podatke oglašavanja na YouTubeu lako je izmjeriti ( sigurni smo da će vas rezultati itekako iznenaditi)

Isplati li se oglašavanje na YouTubeu za mala poduzeća?

Apsolutno da!

Za razliku od TV oglasa, YouTube oglasi se prikazuju po modelu s plaćanjem po kliku (PPC), što ga čini boljom opcijom za mala poduzeća jer moraju platiti samo kada se korisnik klikne na oglas.