Društvene mreže moćan su kanal za oglašavanje za sve trgovce pa tako i one koji uzgajaju i prodaju domaće voće i povrće te domaće prehrambene proizvode.

Ključ učinkovitoga marketinga na društvenim mrežama za OPG nalazi se u razumijevanju načina na koji potencijalni kupci koriste društvene medije i kanale.

Ako ste vlasnik OPG-a, potencijalni će kupci svoje mišljenje o Vama oblikovati na temelju onoga što vide – ili ne vide – na društvenim mrežama.

Želite li da potencijalni kupci oblikuju pozitivno mišljenje o Vašim proizvodima, uz čim kvalitetniju ponudu, uložite i vrijeme u stvaranje zanimljive internetske zajednice vrijednog sadržaja.

Društvene mreže koje možete iskoristiti za predstavljanje svojih proizvoda i usluga su svakako Facebook, Instagram i YouTube.

Vođenje društvenih mreža i oglašavanje za OPG – kako započeti?

Za početak, počnite objavljivati sadržaj na društvenim mrežama već danas. 

Bilo da dijelite sadržaj treće strane ili općenite vijesti o niši kojom se bavite, krenite odmah. Što je vaš sadržaj bolji i zanimljiviji, to će Vas pronaći više potencijalnih kupaca.

Iskoristite Facebook oglase za svoj marketing

Za samo tridesetak kuna dnevno možete započeti s prikazivanjem Facebook oglasa kako biste dosegli ciljnu publiku.

Pročitajte OVDJE zašto i kako se oglašavati na Facebooku.

Uložite u video oglase i video sadržaje na platformama poput YouTube-a

Umjesto reklamiranja na tradicionalan način, uložite u video sadržaj na YouTube-u.

Ne samo što je YouTube glavni društveni kanal na kojem vrijeme provodi većina Vaših novih kupaca, on vam nudi i visoku stopu klikova te izravniju vezu putem mobilnih uređaja.

Saznajte više o YouTube oglašavanju OVDJE.

Iskoristite moć i prednosti email marketinga

Mnogi OPG-ovi imaju veliki popis e-mail kontakta na koji šalju biltene. Tako promoviraju nove proizvode, dijele zanimljive recepte i još mnogo toga.

Email marketing je nevjerojatno moćan alat u povećanju prodaje jer više od 90% ljudi otvara i čita mailova. Ako ne koristite email marketing, vjerojatno ostavljate novac na stolu gubeći nove kupce.

Pisanje blog članaka je, također, još jedan moćan alat za povećanje prodaje.

Zasjajte na društvenim mrežama

Proizvodnja i prodaja hrane djelatnost je koja zahtijeva podjednako kvalitetan marketing na društvenim mrežama kao i marketing „od usta do usta“.

Svakako potaknite zadovoljne mušterije da dijele recenzije o Vašim proizvodima i vidjet ćete kako će se nakon nekog vremena Vaš krug novih kupaca povećati.

Nemate li vremena ili dovoljna znanja o marketingu i kreiranju oglasa na internetu i društvenim mrežama, tu smo za Vas.

Obratite nam se s povjerenjem na info@drustvene-mreze.com i saznajte kako Vam možemo pomoći.

Veselimo se suradnji s Vama.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.