Marketing na društvenim mrežama je nezamisliv bez jedne od najpopularnijih društvenih mreža današnjice-Instagrama.

Želite li poboljšati marketing na društvenim mrežama za svoju tvrtku ili obrt, svakako se u nastavku upoznajte s glavnim strategijama za Instagram stranicu koje će vam pomoći da se istaknete među konkurencijom.

1. KOJA JE SVRHA VAŠE MARKETINŠKE STRATEGIJE ZA INSTAGRAM STRANICU?

Drugim riječima, zašto želite koristiti Instagram? Najčešći odgovor je sigurno marketing. No, to nije potpun odgovor.

Kako bi vaša strategija za marketing na Instagramu bila što učinkovitija, morate si postaviti određene ciljeve odnosno spoznati svrhu takvog marketinga. Vaše poslovanje mora biti krajnje jasno u vezi svoje strategije. To vrijedi podjednako za sve, i za nove tvrtke na Instagramu kao i za one koje koriste Instagram duže vrijeme.

Dakle, prije nego što počnete koristiti ovu mrežu, zapitajte se kakvu će razliku učiniti Instagram marketinška strategija u odnosu na strategije koje koristite na Facebooku ili YouTubeu?

Odgovara li objavljivanje vizualnog sadržaja imidžu vašeg poslovanja?

Je li ono nužno za vaš digitalni marketing?

Koristi li vaša ciljana skupina Instagram?

S obzirom na to da Instagram najviše koriste milenijalci, spadaju li oni u vašu ciljanu skupinu?

Želite li koristiti marketing na Instagramu samo za povećanje svjesnosti o onome što nudite ili želite povećati i prodaju?

Mnogo je razloga zbog kojih tvrtke koriste marketing na Instagramu, no svrha je uvijek ista, a to je utjecaj vizualnog sadržaja za povezivanje s publikom na određen način.

Stoga, vaša se marketinška strategija može usredotočiti na više ciljeva poput izgradnje svjesnosti o onome što nudite, povećanje prodaje, prikazivanja različitih proizvoda koje nudite i tako dalje.

2. ODREDITE STRATEGIJU KREIRANJA SADRŽAJA

Određivanje ispravne strategije kreiranja sadržaja ključno je za uspjeh marketinga na Instagramu. U suprotnom biste samo mogli pucati u prazno.

Korisnike Instagrama uvijek privlači sadržaj koji je podjednako i privlačan i relevantan. Učinkovita strategija kreiranja sadržaja omogućuje vam da izradite vlastiti vizual koji će vam pomoći privući ciljanu skupinu.

Postoje različite vrste sadržaja za različite vrste publike.

Dakle, prvo pitanje koje si morate postaviti je koju vrstu sadržaja objavljivati? Što će prema vama najbolje rezonirati s ciljanom publikom?

Svaka slika koju objavite na Instagramu mora ostaviti pozitivan dojam na vašu publiku i pratitelje. Zato dobro razmislite o sadržaju koji planirate objaviti imajte na umu da slike i videi moraju biti visoke kvalitete kako biste se istaknuli među konkurencijom.

3. MARKETING NA DRUŠTVENIM  MREŽAMA MORA UKLJUČIVATI POZIV NA DJELOVANJE (CALL TO ACTION)

Ne ustručavajte se kreirati sadržaj s pozivom na djelovanje (CTA). Objava lijepih i kvalitetnih slika privući će vam pratitelje, no želite li ih pretvoriti u kupce ili klijente, morate ih potaknuti na djelovanje.

Ipak, ne treba svaka objava imati poziv na djelovanje jer biste mogli izazvati kontra efekt.

Također, u biografiju kod opisa profila dodajte poveznice za vaše eksterne web lokacije kao što su web stranica ili Facebook stranica kako bi ljudi mogli saznate više o onome što nudite.

digitalni-marketing-drustvene-mreze-oglasavanje-5

4. KORISTITE RELEVANTNE HASHTAGOVE

Hashtagovi (#) se oduvijek koriste u svijetu Interneta, no Instagram ih je učinio još korisnijima i popularnijima jer pomoću njih, vaše objave postaju vidljivije većem broju korisnika.

Objavljivanje kvalitetnog sadržaja je veoma važno, ali nije dovoljno. Vaša ciljana skupina već pretražuje sadržaja poput vašeg pomoću relevantnih hashtagova stoga odvojite neko vrijeme za istraživanje o kojim se to hashtagovima radi.

Svakako izbjegavajte korištenje suviše popularnih hashtagova kako se vaš sadržaj ne bi izgubio u moru objava.

Umjesto toga, koristite „lokalne“ hashtagove i one koji se odnose na vaše proizvode ili usluge kako biste povećali angažman na objavama i izložili ih većem broju ciljane skupine.

promocija-putem-drustvenih-mreza-drustvene-mreze-com23-min

5. KORISTITE OGLAŠAVANJE (SPONZORIRANE OBJAVE)

Marketing na društvenim mrežama kao i kvalitetna marketinška strategija za Instagram gotovo uvijek uključuje oglase. Nakon što udarite temelje strategiji, razmislite o oglašavanju na Instagramu jer vam ono omogućuje da na najbolji mogući način dođete do ciljane publike.

Kao tvrtka ili obrt, ne možete se uvijek oslanjati na organski promet želite li uspješnu marketinšku strategiju.  Odlučite li se na oglašavanje, sigurno će vas vidjeti veći broj ciljane skupine jer za to ipak plaćate određenu svotu.

Na našoj web stranici možete saznati više o uslugama oglašavanja na društvenim mrežama i vođenju društvenih mreža ili jednostavno stupite u kontakt još danas s nama kako bismo pomogli rastu i vaše tvrtke.

1 komentar. Leave new

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.

Izbornik