Imate li restoran, marketing na Facebooku i Instagramu je nužan dio strategije želite li uspjeti u današnjem digitalnom dobu, privući nove te zadržati stalne goste.

No, to nije sve. Kako bi vam marketing na Facebooku i Instagramu donio pozitivne rezultate, morate pratiti najnovije trendove u digitalnom marketingu, što nije uvijek jednostavno.

Na temelju dugogodišnjeg iskustva, opisat ćemo strategiju koja bi vam mogla biti korisna.

MARKETING NA FACEBOOKU I INSTAGRAMU ZA RESTORANE

Koje je vrste sadržaja potrebno objavljivati?

Prema našem iskustvu:

-jedna trećina objava neka bude brendiranog karaktera

-jedna trećina objava neka budu objave koje će vaši posjetitelji poželjeti podijeliti na svojim profilima   ili stranicama

-jedna trećina objava neka bude prodajnog karaktera

Što su brendirane objave?

To su objave kojima je primarni cilj angažman. Ove objave mogu biti sve, od motivacijskih citata, organiziranja natjecanja (giveaway) pa čak i do nagrađivanja pratitelja koji napišu svoju recenziju.

Takve objave često sadržavaju postavljanje pitanja ili neki drugi oblik komunikacije s publikom. Na primjer, „označi prijatelja“ ili „javite nam u komentarima.“

Dakle, brendirane su objave zbog svog interaktivnog karaktera idealne želite li povećati broj pratitelja (fanova) i angažman na stranici vašeg restorana.

vođenje-društvenih-mreža-cijena2

Kakve će objave vaši pratitelji poželjeti podijeliti na svojim profilima ili stranicama?

To su pretežno blog članci ili neki vanjski sadržaji koji pružaju dodatnu vrijednost vašoj publici. Na primjer, vodite li blog za vaš restoran, svakako preporučujemo da ga povežete s društvenim mrežama.

Drugim riječima, svaki puta kada napišete novi blog članak, podijelite ga na društvenim mrežama svoga restorana.

Dijeljenje blog članaka pomaže vam povećati promet na web lokaciji, a poboljšava i rangiranje web stranice na tražilicama.

Ova je vrsta objava idealna želite li svojoj publici pružiti dodatnu vrijednost i steći njihovo povjerenje, što je i krajnji cilj ove vrste marketinga.

drustvene-mreze-hrvatska

Što su objave prodajnog karaktera?

Kao što i sami naziv govori, to su objave kojima je cilj prodati ono što nudite, odnosno promovirati restoran. Objave prodajnog karaktera često sadržavaju takozvani „poziv na djelovanje“.

To znači da u sebi sadržavaju poveznicu preko kojeg publika može, na primjer, rezervirati mjesto, pogledati čitavi meni na vašoj web stranici ili vas kontaktirati.

Ova je vrsta objava sjajna želite li promovirati novu ponudu ili nove specijalitete.

Jedna od najbitnijih stavki na koju biste svakako trebali pripaziti je visokokvalitetna fotografija jela te interijera i eksterijera restorana.

Znate li da čak 93% korisnika smatra fotografiju jednim od najvažnijih čimbenika u odluci o tome hoće li vas posjetiti ili ne. Loše fotografije mogli bi odbiti potencijalne goste.

digitalna-agencija-zagreb

ZAKLJUČAK-marketing na Facebooku i Instagramu za restorane

Imate li restoran, svakako vam savjetujemo da objavljujete zanimljivi sadržaj koji će vam pomoći izgraditi dugoročan odnos s vašom publikom.

Brendirane objave i objave koje imaju dodatnu vrijednost za vašu publiku mogu vam u tome pomoći. Objave koje sadržavaju „poziv na djelovanje“ idealne su za promociju restorana.

Isto tako, ljudi obožavaju interakciju sa svojim omiljenim restoranima, robnim markama i slično. Stoga, svakako imajte na umu da vaše objave imaju „zdrav omjer“ brendiranih objava, objava prodajnog karaktera i objava koje stvaraju dodatnu vrijednost za vašu publiku.

Pripazite i na raznolikost pitanja, savjeta i trikova kako ne biste stvorili kontra-efekt svojoj publici.

Iako izgradnja uspješne strategije za marketing na Facebooku i Instagramu može izgledati zastrašujuće, s vremenom ćete shvatiti koliko je poticajna za vaš restoran.

Ako jednostavno nemate vremena za provedbu navedene taktike ili nemate ideja za kreaciju, svakako nam se obratite.

Imamo dugogodišnje iskustvo u radu s klijentima, tako da se možete opustiti i posvetiti onome što vam najbolje ide, a to je spremanje ukusne hrane.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Fill out this field
Fill out this field
Unesite valjanu adresu e-pošte.

Izbornik